Robot maait tot op centimeter nauwkeurig dankzij geleidingssysteem

Bron: Greenkeeper.nl

Belrobotics zoekt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden voor zijn professionele automatische maaiers. In die zoektocht hebben de ingenieurs van Belrobotics een nieuw accessoire ontwikkeld met een RTK-GPS geleidingssysteem dat het gras tot op de centimeter nauwkeurig weet te maaien.

Deze technologie verkort niet alleen de maaitijd, maar heeft ook invloed op hoeveel gras de verschillende modellen kunnen maaien. Een kleinere maaier kan immers een groter oppervlakte maaien, omdat er minder tijd verloren gaat. Bovendien raken onderdelen zoals de wielen of de lagers minder snel versleten, aangezien de robot enkel maait op de specifiek aangegeven zones.

Dankzij dit hoogtechnologisch geleidingssysteem kunnen de maaiers voortaan in rechte lijnen maaien. De gebruiker kan momenteel kiezen uit acht configuraties. Bovendien zal een robot met deze configuratie niet meer keren, omdat hij een zone met langer gras niet zal zien als een obstakel. ‘Dit is goed voor professionele sportvelden die er steeds perfect moeten bij liggen’, aldus de fabrikant.

Connected Line model
De RTK-GPS technologie kan geïnstalleerd worden op alle modellen van het gamma Connected Line. Op de robot en het te maaien veld wordt een antenne geplaatst en er wordt ook een extra module op de computer aangesloten. Dankzij deze elementen kan de exacte positie van de maaier achterhaald worden en kan deze sneller en in rechte lijnen maaien.

4G
Momenteel werkt het systeem op basis van een wifi-signaal met een bereik tot 250 à 300 meter. Om deze zone te vergroten, kunnen ook versterkers gebruikt worden. De ingenieurs van Belrobotics kijken momenteel nog een stap verder en willen 4G inzetten om het leven van de klanten nog eenvoudiger te maken.