Belgisch golfresort kiest voor Foley-slijpbanken

Bron: Greenkeeper.nl

Milati Grass Machines heeft als Foley-dealer voor de Benelux twee slijpbanken geleverd aan het greenkeeperteam van Bois d’Arlon Golf Resort.

Het landgoed Château du Bois d’Arlon in België is meer dan 220 hectare groot en zal binnenkort heropenen als bestemming voor golfliefhebbers. De golfbanen op het landgoed tellen 18 holes en 9 holes.

Hoofdgreenkeeper Gaetan Lits en zijn team investeren niet alleen onderhoudsmaterieel voor de golfbaan, maar ook in een volledige werkplaatsuitrusting, waaronder de geleverde slijpbanken. Er is gekozen voor de Foley Accu-Pro 633 kooi-slijpbank en de Foley Accu-Pro 661 ondermessenslijpbank.

Training
Met de Foley Accu-Pro 633 maak je niet alleen de kooien scherp, maar haal je ook de tapper uit deze kooien en slijp je een achterhoek op de messen, alles volgens de Toro maaiersspecificaties waarin Bois d’Arlon heeft geïnvesteerd. Gaetan en zijn team zijn namelijk recentelijk getraind door Milati. Dankzij deze training onderhouden ze hun eigen maaiunits volgens fabrieksspecificaties, maar ook willen ze clubs in de omgeving aanbieden om hun maaiunits te onderhouden.