Bron: Members Only
Het Bois d’Arlon Golf & Resort, de nieuwe parel aan de Belgische swingkroon, imponeert met zijn uitzonderlijke faciliteiten, zoals de twee uitstekende banen en de Academy waar Jean-Jacques Rivet de lijnen uitzet.
Op 1 juni opende het Bois d’Arlon Golf & Resort officieel zijn deuren en zijn greens voor bezoekers. Het totaalpakket van deze club is opmerkelijk, maar de grootste blikvangers zijn natuurlijk de golfbanen: de door Stuart Hallett ontworpen Heath Course (18 holes) en de Parkland Course (9 holes), een werkstuk van Jonathan Davison.
Net als bij kunst is het ook bij golf niet makkelijk vergelijken. Maar het is nu al duidelijk dat deze nieuwe club alles in huis heeft om de absolute top te bereiken en dat zowel in België als in Europa. Naast de twee kwaliteitsbanen beschikt de club inderdaad over nog meer unieke faciliteiten, zoals het viersterrenhotel met 64 kamers (geopend op 1 juli), een 15-tal lodges voor gezinnen, een restaurant met terras onder leiding van chef Julien Lapraille, een ultramoderne wellness/fitness en een kasteel dat kan worden afgehuurd voor evenementen en recepties. Dit alles in een majestueuze en bijzonder groene omgeving in de buurt van Aarlen, op het kruispunt van de Belgische, Luxemburgse, Duitse en Franse grenzen.
De initiatiefnemer van dit titanenproject en eigenaar van het domein, de Luxemburgse ondernemer Robert Schintgen, zag het groots in. Als golfliefhebber wilde hij ‘zijn’ regio een vijfsterrenfaciliteit bieden om niet alleen de golfsport te boosten, maar ook het toerisme en de lokale economie. Dit alles met het grootste respect voor het milieu en de biodiversiteit. Opdracht geslaagd!
Complementaire golfbanen
Golf is zonder meer de drijvende kracht achter het concept. De beide parcoursen lonen absoluut de moeite. ‘Ze hebben duidelijk verschillende designs. Parkland doorkruist de tuinen van het kasteel, met fairways die zijn afgebakend door eeuwenoude bomen. Voor een goede kaart heb je behalve een solide techniek ook een goede strategie nodig. De Heath Course speelt tussen brem en heide, en doet ergens een beetje denken aan de ontwerpen van de illustere Tom Simpson. Ook hier moet je de valstrikken goed inschatten en rekening houden met de wind, want die kan zijn rol opeisen. De par 3’s zijn niet erg lang, maar te duchten. Mooi voorbeeld is de wondermooie hole 5. De twee banen zijn verschillend, maar complementair. Ze testen de golfer op z’n waarde’, aldus directeur golf Bart Bollen.
Golfers van alle niveaus kunnen hier terecht. ‘Er is keuze uit vijf tees, zodat elke speler maximaal van zijn ronde kan genieten zonder te stressen…’
Verschillende pro’s kwamen de banen reeds uitproberen. Hun feedback is unaniem: Bois d’Arlon heeft een mooie toekomst voor zich en alles om de grootste profcompetities te organiseren. In juli bijt het Belgian PGA Championship de spits af. Het is zeker niet uitgesloten dat de club gastheer wordt van een groot internationaal toernooi. Met zijn ideale geografische ligging en hotel op de locatie is de club daar nu al klaar voor!
Academie op topniveau
Bois d’Arlon staat open voor leden en bezoekers. Er is keuze uit twee lidmaatschappen. ‘Gold’, dat zich beperkt tot 100 spelers, biedt de mogelijkheid om het hele jaar door op de twee banen te spelen, zonder beperkingen, met een golfcar en toegang tot alle faciliteiten. Dit ledenbestand is al bijna volgeboekt. Het ander lidmaatschap is traditioneler, met bepaalde weekendbeperkingen op Parkland. Ook hier is de return zeer positief. ‘In totaal streven we niet naar meer dan 400 leden om een vorm van exclusiviteit te behouden en externe ontwikkeling mogelijk te maken.’
Greenfeespelers zijn vanzelfsprekend welkom. De tarieven zijn zeer betaalbaar gezien de kwaliteit van de faciliteiten: van 110 tot 130 euro in het hoogseizoen. En waarom zou je jezelf niet trakteren op een arrangement met twee ronden, een gastronomisch diner en een overnachting in het hotel?
Bois d’Arlon biedt ook eersteklas trainingsfaciliteiten, met een van de grootste driving ranges in België en vooral een unieke Academy in Europa die is uitgerust met de nieuwste technologie, waaronder de Trackman. Dit European Performance Stadium biedt spelers van alle niveaus de moderne hulpmiddelen die ze nodig hebben om zowel technisch als fysiek beter te worden. Het is dan ook geen toeval dat Jean-Jacques Rivet, een pionier en internationale referentie in de toepassing van biomechanica in de sport, Bois d’Arlon heeft uitgekozen voor zijn centrum Biomecaswing. Meer daarover in een volgend nummer.