Een op de drie greenkeepers in Engeland op zoek naar baan buiten de golfsport

Bron: Greenkeeper.nl

Groot onderzoek van BIGGA naar werkomstandigheden en werktevredenheid

Uit een groot onderzoek van de British & International Golf Greenkeepers Association (BIGGA) blijkt dat een op de drie greenkeepers op zoek is naar een baan buiten de golfsport. 56 procent van de respondenten gaf aan tevreden te zijn met hun baan.

Meer dan 1300 leden van BIGGA hebben deelgenomen aan de enquête, waarin hen onder andere gevraagd werd naar hun werkomstandigheden en werktevredenheid. De BIGGA deed het onderzoek om meer inzicht te krijgen in wat nodig is om personeel te werven en te behouden.
Hoewel 56% van de respondenten zei gelukkig te zijn met hun baan als greenkeeper, gaf 35% toe momenteel op zoek te zijn naar mogelijkheden buiten de sector. Uit de enquete blijkt verder dat 53% werkt met een greenkeepersteam dat niet op volle sterkte is, terwijl 83% zegt moeite te hebben om nieuw personeel te werven.

Investeringen
Dankzij de toegenomen populariteit van golf is het aantal personeelsleden bij golfclubs wel toegenomen met gemiddeld een fulltimer ten opzichte van de vorige peiling in 2019. Investeringen in faciliteiten voor greenkeepers zijn wel achtergebleven, volgens dit onderzoek. Zo zijn er vaak geen aparte kleedkamers voor vrouwen en is op de helft van de golfbanen geen goede internetverbinding beschikbaar voor greenkeepers, terwijl zij dit wel steeds vaker nodig hebben in verband met de technologische ontwikkelingen.

BIGGA CEO Jim Croxton sprak op de website van Golf Business News zijn zorgen uit over de resultaten van dit onderzoek en roept de golfsector op om een duidelijk plan te maken om het personeel te behouden.

Resultaten
Meer details en een uitsplitsing van de resultaten zijn beschikbaar via deze link: https://express.adobe.com/page/ZcIb01GIzKjc4/.