In Memoriam: Ben Hooper, Hoofdgreenkeeper op Golfclub De Palingbeek in Ieper

Bron: Greenkeeper.nl

Gisteren bereikte de redactie van Greenkeeper het trieste nieuws van het overlijden van Ben Hooper, hoofdgreenkeeper op Golfclub De Palingbeek en voor de lezers van dit vakblad vooral bekend als de winnaar van de Greenkeeper-of-the-Year Award 2021.

Hooper overleed op zondag 22 oktober. Als redacteur van het vakblad had ik het voorrecht om hem twee keer op de golfbaan in Ieper te interviewen. Hooper was klein van stuk, maar als het op zijn werk op de baan aankwam, was hij groots in zijn passie. Hij werkte nog niet zo heel lang op de baan, maar had duidelijk een positieve impact gehad. De voorzitter van De Palingbeek, Dirk Vermunicht, zei in een interview in 2021: “De keuze voor Ben (mei 2019) was welbeschouwd best wel een gok. Ben was pas 34, sprak slecht Nederlands en moest leiding geven aan een team dat al sinds de oprichting van de golfbaan in dienst was. Uiteindelijk is alles goed verlopen, zoals blijkt uit de award die Ben en zijn team hebben ontvangen.”

Golf en natuur
Als greenkeeper stond Hooper vooral voor een juiste balans tussen golf en natuur. Een golfbaan is primair een plek waar golf wordt gespeeld, maar natuur en de natuurbeleving zijn daarbij van het grootste belang.

De redactie van dit vakblad wenst zijn familie en naasten veel kracht en sterkte bij het verwerken van dit verdriet.