Racing Genk kocht een Evergreen Cover en Raincover van Covermaster.

Bron: ESSG

Ze wilden de beste beschermingshoezen voor hun veld hebben tegen vorst, regen en sneeuw.

De Evergreencover is een vier seizoenenmat die uw gras niet alleen in de winter beschermt tegen vorst, maar ook het hele jaar door als kiemdeken kan worden gebruikt.

EVERGREEN™ ORIGINELE TURFHOES
Sinds 1985 heeft onze gepatenteerde hoes, Evergreen™ Original Turf Covers, de standaard gezet voor grasmatten in de grasindustrie. In tegenstelling tot concurrerende afdekkingen werkt het net als een kas, doordat zon, lucht en vocht door de afdekking kunnen dringen en de grasmat kunnen bereiken. Dit effect zorgt er ook voor dat eventuele overtollige warmte vrijkomt door de unieke vetercoating. Evergreen™ Original is gemakkelijk te herkennen aan de witte kantcoating en biedt alle voordelen van Evergreen™-grasmatten tegen een prijs die zelfs in het meest bescheiden budget past. Evergreen™ Original wordt geleverd met een pro rata garantie van 7 jaar en gewone ankerharingen.

Alleen Evergreen grasmatten beschikken over de revolutionaire Smart Edge Technology™ . Het geheim is de gepatenteerde kantcoating, die zorgt voor integriteit van de hoes, zonder dat er zomen en doorvoertules nodig zijn. De grasmat zal in het midden niet uit elkaar trekken, waardoor bescherming wordt geboden tegen grasschade. Het zorgt ook voor de juiste hoeveelheid ventilatie, omdat de kantcoating de noodzaak van een luchtstroom elimineert, waardoor het strakke constructieweefsel van de stof wordt verminderd. Elke Evergreen kan met een gewone schaar worden geknipt of in vorm gebracht, zonder dat de randen gaan rafelen of de omslag beschadigen.

Maximale dekking
Evergreen grasmatten zijn ontworpen om een ​​beschermende barrière te bieden voor alle soorten gras. Ze vormen een perfecte aanvulling op elk grasbeheerprogramma. Evergreen beschermt het gebied tegen ongunstige groeiomstandigheden, waaronder interferentie van mensen en dieren in het wild, zaadverspreiding en milieuproblemen, zoals de afvoer van kunstmest.

Materiaal en ontwerp
Evergreen grasmatten zijn gemaakt van een doorschijnend polyethyleen materiaal met een gepatenteerde kantcoating. Elke hoes is uniek geweven om zowel doorlaatbaar als beschermend te zijn. De grasmatten zijn UV-behandeld, rot- en schimmelbestendig en vertonen geen noemenswaardige slijtage of degradatie door zonlicht, zelfs na jaren van regelmatig gebruik. Geen enkele andere cover ziet eruit of presteert als Evergreen.

Wintergrasbescherming
Evergreen is oorspronkelijk ontwikkeld voor bescherming tegen de winter en presteert uitstekend tegen de harde gevolgen van dit seizoen. Evergreen wintergrasmatten beschermen uw grasmat tegen uitdroging door de wind, erosie, vorst en wintersterfte. Het is ook zeer kosteneffectief tijdens deze maanden, door de onderhoudskosten te beperken wanneer het gras in rust is en door snellere voorjaarsopeningen voor greens te produceren met 2 – 3 weken.

Vorstbescherming
Groenblijvende grasmatten zijn zeer effectief in gebieden waar sprake is van enige vorstperiode. Als er sprake is van een plotselinge temperatuurdaling die vorstvorming veroorzaakt, moet Evergreen vlak daarvoor worden aangebracht en blijven liggen totdat de temperatuur begint te stijgen naar enigszins normale omstandigheden. Evergreen kan gemakkelijk worden neergelegd en verwijderd en kan beschermen tegen vorstschokken of kan worden gebruikt om de grasmat te herstellen nadat de schade is aangericht. Het installatiegemak zorgt voor een snellere reactie op veranderende weersomstandigheden en beschermt uw grasmat, ongeacht het seizoen.

Eerdere Green-Ups
De warme temperatuur die de grasgroeideken biedt, creëert een broeikaseffect voor de grasmat. Snellere groei van de grasmat zorgt voor vroegere groene ups in het voorjaar. Bovendien kan het de herfstrust vertragen. Dit broeikaseffect zorgt voor een langer groeiseizoen voor de grasmat en zorgt voor een dikkere grasmat met een betere kleur.