Trappeniers hoopt op meer Belgische greenkeepers bij volgende Dutch Open

Bron: Greenkeeper.nl

Bart Trappeniers is pas een half jaar greenkeeper bij The National in Sterrebeek en was tijdens de afgelopen Dutch Open lid van het team dat zorgde voor het onderhoud van de golfbaan bij Bernardus.

Op LinkedIn doet hij verslag van deze ervaring en hoopt zo meer Belgische vakgenoten te inspireren om volgend jaar ook mee te helpen bij de Dutch Open.

‘Alles maar dan ook alles straalt hier perfectie uit. De golfbaan is van een opmerkelijk niveau, zeker als je weet dat deze uiteindelijk nog maar een zestal jaar bestaat. Niall Richardson, de superintendent, heeft hier een blikvanger van jewelste op de kaart gezet. Samen met zijn 18-koppige team en de 52(!) helpers voor dit toernooi gaat iedereen tweemaal per dag volop ertegenaan’, schrijft hij op het platform.

De helper komen behalve uit België, uit Nederlander, Ierland, Roemenië, Slovenië en Schotland. Trappeniers: ‘Alles doen ze eraan om de baan voor de spelers in een zo perfect mogelijke staat af te leveren. Dag na dag na dag….’

Bezoeken
Hij is vol lof over golfbaan Bernardus. ‘Eigenlijk zou elke greenkeeper deze plaats eens moeten bezoeken. De mindset van deze ploeg en golfbaan is ongelooflijk en zeker de moeite om eens een bezoekje te brengen.’ Verder schrijft hij bijzonder dankbaar te zijn om als onervaren greenkeeper deze kans gekregen te hebben. ‘Hopelijk volgend jaar opnieuw en misschien wel met extra Belgen. Ik hoop alvast dat ik met dit verslag enkele mensen nieuwsgierig gemaakt heb’, besluit Trappeniers.

Foto: Bart Trappeniers/LinkedIn