Merry Christmas And Happy New Year 2023

Beste leden, beste greenkeepers,

De lange droge zomer liep ten einde, gevolgd door de lang verwachte regen. Maanden was het vechten tegen de droogte en waarachtig kleurde onze grasmat na enkele dagen van regen terug prachtig groen. Vervolgens ging de natuur in de aanval tegen de gevolgen van de droogteperiode. Het bleef extreem lang actief met extra maaibeurten in de herfst en een kleurrijk bladerdek dat maar niet wou vallen.

Volgens de metingen van het KMI werd 2022 de droogste zomer sinds de metingen. Een belangrijk item dat voor de GAB de volle aandacht krijgt in het delen van kennis en het organiseren van specifieke opleidingen.

Afgezien van de klimaatveranderingen leven we in een moeilijke tijd. Na corona kregen we plots te maken met een oorlog. Alles wordt duurder waardoor budgetten vaak niet in evenredigheid mee stijgen. Een uitdaging voor elke golfclub met de nodige impact op de greenkeeping.

Ondanks deze uitdagingen, leveren onze greenkeepers bijzonder goed werk af en presenteren zij kwalitatieve golfbanen voor onze golfspelers.

Meer dan ooit betekent ‘greenkeeping’ het inspelen op de technologische vooruitgang. Hierbij moeten we samen durven experimenteren. Uiteraard met een minimale impact op het milieu. Steeds met oog op de spelkwaliteit en het golfspel.
Samen met onze leden en greenkeepers gaan we als GAB deze uitdaging in 2023 aan.

Onze beste wensen.

de GAB